Reiki.

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk 'universele levensenergie'. Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. Iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van heftige emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel. Tijdens een Reiki-behandeling worden de blokkades in de energiehuishouding losgemaakt zodat de cliënt weer onbeperkt levensenergie kan opnemen en kan doorgeven aan anderen.

Eén van de eerste dingen die Reiki voor ons doet is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Waar Reiki naartoe stroomt wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost, zodat het uit ons systeem kan verdwijnen. Daardoor geneest de ontvanger van Reiki zichzelf.

Tijdens een Reiki-behandeling kunnen er bij de cliënt verschillende reacties optreden. Dit zijn geen zaken om ongerust over te zijn, ze komen over het algemeen bij iedereen die één of meerdere behandelingen heeft ondergaan, voor. Men moet hierbij denken aan reacties zoals :

Na een behandeling kunnen er genezingsreacties optreden. Dit kan direct na een behandeling gebeuren, maar ook pas na verloop van tijd. Dit hoeft ook niet meteen na de eerste behandeling te zijn, vaak gebeurt dit na enkele behandelingen. Hierbij valt te denken aan:

Deze reacties zijn te vergelijken met de reacties die optreden na een behandeling met een andere alternatieve therapie. Bij sommige klachten is het noodzakelijk dat deze, door de behandelingen versneld, naar een hoogtepunt gebracht worden om daarna het lichaam geheel te verlaten. In de regel zullen de reacties binnen 12 tot 24 uur verdwijnen.

Na enkele Reiki-behandelingen zal men zich steeds beter gaan voelen, 'men zit beter in zijn of haar vel', men voelt zich energieker, beter in balans, ontspannener.

Bij het gewaarworden van één of meerdere reacties hoeft u niet te denken dat dit niet normaal is. Het is een signaal dat er een genezings- of reinigingsproces in gang is gezet.

 

 

Klik hier om naar de startpagina te gaan
©   2003-2009