Wat kun je zoal verwachten van de Meditatie workshop?

We beginnen elke bijeenkomst met wat lekkers en iets te drinken. Iedere keer behandelen we een bepaald thema. Daarover krijg je ook elke keer een aanvulling voor je eigen cursusmap. Meestal wordt het thema eerst besproken en eventueel geoefend, vervolgens gaan we mediteren.

Zo is er onder andere een thema 'ademen'. Daarbij leer je hoe 'ademen' werkt en hoe je bijvoorbeeld je emoties in bedwang kunt houden door je ademhaling goed te gebruiken.

Ook gaan we tijdens de workshop in op allerlei verschillende meditatie technieken. We gaan het bijvoorbeeld hebben over mandala's, maar ook leer je te 'aarden' zodat je (als je daar behoefte aan hebt) wat steviger in je schoenen staat, je jezelf niet zo snel omver laat duwen en je gemakkelijker over dingen heen kunt stappen. Ook krijg je handige technieken aangeleerd die je zouden kunnen helpen met het in slaap komen 's avonds. Er komen verschillende meditatie houdingen aan de orde en nog veel meer.

Er is natuurlijk ook altijd ruimte voor vragen, belevenissen, verhalen en wat dan ook. (Het leuke is dat ik helemaal niets gek vind!)

We gaan natuurlijk ook echt mediteren, telkens doen we dat op weer een andere manier. Het zijn zogeheten 'geleide' meditaties die je allemaal een fijn gevoel kunnen geven. Deze meditaties werken onbewust door in het leven van alledag.

Kinderen die mediteren hebben minder snel last van stress, slapen beter, kunnen zich vaak beter concentreren. Ook heeft mediteren een positief effect op onder andere je gehoor, je bloeddruk en je ogen.

Je krijgt tijdens de laatste bijeenkomst je 'meditatiediploma'.

De kinderen die de meditatieworkshop voor beginners gevolgd hebben, hebben de smaak zo te pakken gekregen dat ik een vervolg cursus ontwikkeld heb voor 'de jonge gevorderden'. De opbouw van deze vervolgcursus is hetzelfde als bij de beginnerscursus. Natuurlijk met nieuwe thema's en andere meditaties. Als het weer het toelaat gaan we bijvoorbeeld ook een keer naar buiten! Het is overigens heel duidelijk te merken dat we hier te maken hebben met kinderen die ervaring hebben! Deze groep krijgt natuurlijk ook een nieuw meditatiediploma, deze keer voor gevorderden!

Het verbaast me iedere keer weer hoe makkelijk kinderen het geleerde zo vanzelfsprekend in praktijk brengen en op een natuurlijke manier heel snel kunnen ontspannen.

De gevorderden hebben aangegeven door te willen gaan met elkaar en willen gewoon weer een nieuwe vervolg groep. Hoe de invulling hiervan in de toekomst eruit zal gaan zien en of die invulling er sowieso ooit van komt is voor mij nog niet helder. Maar wie weet? Tot nu toe vind ik het heel erg leuk om kinderen hierin te mogen begeleiden en ik vind het natuurlijk fantastisch dat de kinderen zo enthousiast zijn!


 

Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Klik hier om naar de startpagina te gaan
©   2003-2009