Aromatherapie.

Aromatherapie is niet zo maar weer één van de vele alternatieve therapieën. En het is beslist meer dan een trendy schoonheidskuur, zoals sommigen ons willen doen geloven. Aromatherapie is een kunst, een esthetische geneeskunst die met gebruik van etherische (=essentiële) oliën, gewonnen uit aromatische planten en bomen een gezond lichaam en een evenwichtige geest bevordert.

In tegenstelling tot de meer klinische therapieën als homeopathie en acupunctuur is de helende kracht van de aromatherapie gebaseerd op haar vermogen om ontspanning teweeg te brengen en tegelijkertijd een gevoel van geluk of rust in de ontvanger op te wekken. En hoe prettiger de ervaring, des te helender is ook het effect.

De gebruikelijke toepassing van aromatherapie is gericht op het voorkomen van ernstige ziektes en de symptomatische behandeling van lichte kwetsuren. De nadruk ligt op de aromatherapie-massage, één van de beste technieken om de nadelige gevolgen van stress te verzachten. Stress, in zijn vele gedaantes, veroorzaakt verreweg de meeste ziekten in deze jachtige wereld van technologie en emotionele onrust.

Hoewel aromatherapie-massage de hoofdmoot vormt, kennen etherische oliën nog vele andere toepassingen : in bad, via inhalatie, via verdamping en als parfums die je in een goede stemming brengen.

 

 

Klik hier voor meer informatie over de diverse oliën
Klik hier om naar de startpagina te gaan
©   2003-2009